Üretim Yönetimi

Üretim Yönetimi

Üretim, fabrika veya imalat atölyesine sahip olup belirli hammaddeleri belirli işlemlerden geçirerek bir mamul üreten işletmelerin yaptıkları işlemdir. Farklı sektörlerde farklı üretim metodolojileri kullanılabilmekle ve birlikte standart oluşmuş bir üretim yapısı da bulunmaktadır. Üretim yönetimi ile zamandan ve maliyetlerinizinden tasarruf edebilirsiniz.

Zamandan ve Maliyetten Tasarruf Eden Üretim Yönetimleri

Üretim yönetimi, satın alma ve satışla entegre olması gereken bir süreçtir. Müşteriden alınan bir siparişin üretim emrinin verilmesi, üretimin gerçekleşebilmesi için tedarikçilere hammadde siparişlerinin geçilmesi için satın alma ve satış ile entegre çalışılması gerekir. Üretim Emri girişi sonrası makinelere gidecek iş emirleri ve bu makinelerde çalışacak olan personelin planlanması da maliyetlerin hesaplanabilmesi ve zaman planlamasının yapılabilmesi açısından önem taşımaktadır.

DİA, farklı sektörlerde (demircilik, hayvancılık, cam, plastik sanayi, kimya, gıda, tekstil) üretim yapan farklı firmalar tarafından verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Üretim reçetesi oluşturmadan sipariş emri vermeye kadar her süreçte ayrıntılı DİA kullanımları sağlanır.

Genel Özellikleri – Avantajları

  • Firmanız altında şubelerinizi, şubeleriniz altında depolarınızı tanımlayabilir, yetkilendirebilirsiniz. Tüm raporları şube ve depo bazında alarak performans ve verimlilik analizlerinizi yapabilirsiniz.
  • Malzeme miktarlarının eksiye düşmesi durumunda, asgari miktarı geçmesi durumunda hangi tepkinin verilebileceğini (hiç bir şey yapılmaması, sadece uyarı verilmesi, işlemin durdurulması) parametrik olarak tanımlayabilirsiniz.
  • Tarihsel bazda depo sayımlarınızı başlatabilirsiniz. Büyük depo sayımlarını ayrı ayrı personeller ile yapabilir, bu sayım sonuçlarını konsolide edebilir, sayım analizini anlık olarak raporlayabilir, tek tuşla sayım eksiği ve sayım fazlası tuşlarını oluşturabilirsiniz. Sayım eksiği ve sayım fazlası fişlerinin stok maliyetine etkisini parametrik olarak belirleyebilirsiniz. Depo sayımlarını malzemenin listeden seçimi ile, barkod okutarak, seri okutarak hem masaüstü bilgisayardan hem de DİA Mobil Programı üzerinden mobil cihazlar ile yapabilirsiniz.
  • Fiili ve Gerçek Stok miktar takibi ile konsinye takibi yapabilirsiniz. Rezerve edilen siparişler de fiili ve gerçek stok miktarlarını etkilemektedir.
  • Malzeme bazında sınırsız barkod tanımı yapabilirsiniz. Varyant modülü ile entegre olan bu özellik ile barkodların hangi renk ve hangi bedene eşlendiği takibi yapılabilir. Standart barkodlar ile adetli takip edilen barkod tanımı yapabileceğiniz gibi KG gibi birimlerin takibinin yapıldığı miktarlı barkod tanımı da yapabilirsiniz.
  • Malzeme bazında grup kodu ve markaya ek olarak 10 farklı özel kod ve 10 farklı ek alan ile istediğiniz bilgileri malzemeleri gruplamak için kullanabilirsiniz. Dinamik alanlar modülü ile bu alanları sınırsız sayıda ve istediğiniz türde tanımlayabilirsiniz.
  • Toplu Bilgi Güncelleme fonksiyonu ile istediğiniz malzemelerin istediğiniz özelliklerini (fiyat, özel kod, marka …) tek tuşla güncelleyebilirsiniz. Örneğin, belirli bir grup stoğun perakende satış fiyatlarına %20 zam işlemini tek ekran üzerinden saniyeler içinde gerçekleştirebilir, marka eşleşmelerini güncelleyebilirsiniz.
  • Toplu İşlem fonksiyonu ile alım ve satış irsaliyelerini, siparişleri tek tek veya carilerine göre gruplandırarak faturalandırabilir, toplu olarak cari hesaplara borç veya alacak dekont girişi yapabilirsiniz.
  • Personeliniz tarafından mükerrer açılan stok kartı, cari hesap kartı, hizmet kartı gibi kartların birleştirilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sipariş Listesi siparişleri listelerken Ayrıntılı Sipariş Listesi siparişleri sipariş kalemi detayında listeler. Bu sayede rapor almaya ihtiyaç duymadan ekranlar üzerinden basit kolon filtrelemeleri ile örneğin malzeme bazında sipariş sevk durumlarına ulaşabilirsiniz. Hemen hemen tüm fiş listelerinin detaylarını listeleyen ayrıntılı listeler bulunmaktadır. Ayrıntılı Fatura Listesi, Ayrıntılı Banka Fişleri gibi.

Üretim Yönetimi

  • Detaylı reçete tanımları
  • Ürün ağacı
  • Üretim ve iş emirleri
  • Otomatik yarı mamul üretimi
  • Sarf ve fire takibi
  • Siparişe dayalı otomatik üretim
  • Maliyet hesabı ve maliyet analiz rapoları
  • Kalite kontrol
  • Üretim planlama
  • Üretim doluluk takibi
  • Planlama/Gerçekleşme kullanımı
  • Seri/Lotlu ürün izlenebilirlik
  • 5 Boyut Destekli Üretim
  • Kalite Kontrol desteği

Gelişmiş Reçete: Gelişmiş Üretim Yönetimi modülü üzerinden tanımlanan reçeteler ile üretim işlemine giren, çıkan, fire verilen, yarı mamul olarak çıkan malzemelerin miktarları formüllerle belirlenebilir. Bu formüllerde malzemelerin en, boy gibi boyut bilgileri, sipariş entegrasyonu ile geliyor ise sipariş satırında malzeme için girilen 5 boyut değerleri ve dinamik alan değerleri kullanılabilir. Reçete kalemindeki hammaddelerin kullanım koşulları belirtilebilir. Hammaddelerin hangi operasyonlara hangi sıra ile gireceklerini belirten rota tanımları kullanılabilir.

Üretim ve İş Emirleri: Her bir sipariş alınan malzeme için üretim emri ve bu üretim emrinde seçilen reçeteye bağlı olarak hangi iş istasyonunda hangi operasyonun hangi malzemelere uygulanacağını bildiren alt iş emirleri otomatik olarak tanımlanabilir.

Otomatik Yarı Mamül Üretimi: Reçete tanımlarında yarı mamullerin alt reçeteleri de tanımlanarak Ürün Ağacı otomatik olarak oluşturulur ve üretim esnasında alt reçetelere göre iş emirleri otomatik olarak oluşur.

Sipariş Entegrasyonu: Ön muhasebe sistemi üzerinden aldığınız siparişler ile entegrasyon sağlanmıştır. Alınan siparişler üzerinden direkt üretim emirleri verilebilir ve sipariş listesinden ilgili üretimin durumu anlık takip edilebilir. Üretim esnasında operatörler üretim işleminin hangi müşteri siparişi için olduğunu takip edebilirler.

Maliyet Analizi: Üretim Emri, İş Emri ve Üretim Reçetesi bazında maliyet analizi yapılabilir. Tanımlanan maliyet atamalarına göre mamül maliyetine istasyonların amortisman maliyetleri, elektrik harcamaları, gaz harcamaları, çalıştıkları süre için operatör maliyetleri gibi farklı maliyetler eklenerek maliyet analiz raporu alınabilir.

Operatör bazında işlem takibi: İş istasyonlarında çalışan operatörlerin (personeller) yaptıkları işlem girişleri sonrası hem iş emirlerinin durumu, hem üretim emrinin durumu, hep ilgili sipariş üzerinden durum takip edilebilir. Bu işlemler sonrası barkod etiket basımı yapılabilir ve istenirse operatör performansları takip edilebilir.

Operasyonlar, Rotalar, İş İstasyonları, Kalite Kontrol: İmalathanede veya fabrikada bulunan tezgahlar ve makineler için iş istasyonu tanımı, personeller için operatör tanımı, yapılan işlemler için operasyon tanımı, operasyonların sıralamasını belirtmek üzere rota tanımı, operasyonlar üzerinde yapılacak olan kalite kontrol kartları ve kalite kontrol fiş tanımları gelişmiş üretim modülü içinde tanımlanabilir.

Neden Üretim Yöntemi Kullanmalısınız?

  • Ürün reçetelerinizi hızlı bir şekilde tanımlamak,
  • Sipariş ve ürün teslim tarihlerini takip etmek,
  • Üretim ile ilgili yetkilendirmeyi kolayca yapmak,
  • Sorunsuz operasyonlar yönetmek,
  • Kalite kontrolleri hızlandırmak,
  • Stok kontrollerini online yapmak,
  • Gelişmiş üretim raporları edinmek için DİA kullanmalısınız!

Üretiminizi ve Maliyetlerinizi Online Düzenleyin!

DİA Üretim yazılımı kullanarak giren malzemeleri ve çıkan mamulleri alt reçeteleri ile birlikte tanımlayabilirsiniz. Üretim emirleri verebilir, maliyetinizi hesaplatabilir, işçilerinizin performanslarını ve üretim primlerini takip edebilirsiniz. Her iş emri arasında yapılacak olan kalite kontrol kriterlerini belirtebilir ve ürünlerin belirli kalite standartlarında olmasını sağlayabilirsiniz. Hızlı bir şekilde operasyonlarınızı yöneterek süreçlerinizi başarılı şekilde ilerletebileceksiniz.

Demo İstiyorum

Canlı Sohbet, E-posta ve bir çok farklı kanaldan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif Al

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcilerimizden destek alın.

Modüller

Ürününüzle ilgili teknik destek almak için servis merkezimizi ziyaret edin.

    Email
    Phone
    WhatsApp
    Whatsapp

    Add the number to the Contacts on your phone and send us a message via app.

    Call us:

    05426575552

    Phone
    Email

    Firmamız Piasis Bilgi Sistem Teknolojileri A. Ş. markası ile IT sektörüne yeni bir perakende zinciri ve güçlü e-ticaret anlayışı ile sektöre farklılık
    kazandıracak güçlü adımlar ve tecrübeli personeller ile müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı prensip edinmiştir.IT çözümlerinde her ihtiyaca cevap
    verecek yapıda, kaliteli ve müşteri odaklı kişisel kullanıcılardan kurumsal şirketlere teknoloji ihtiyacı olan her kullanıcıya en iyi çözüm için en iyi avantajları
    sunmaktadır.

    Adres

    Cumhuriyet Mh. Kartepe Sk. No:4 Kat:3 Usta Ofis Plaza, 34876 Kartal/İstanbul

    İletişim

    0216 232 20 32

    Email

    info@piasis.com.tr